Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μεταπτυχιακές Σπουδές ή Εργασία;

Οι λόγοι που θεωρούν οι περισσότεροι ότι πρέπει να κάνουν μεταπτυχιακό είναι γιατί με αυτόν τον τρόπο επεκτείνουν τις γνώσεις τους και παίρνουν επιπλέον ειδίκευση στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει καθώς επίσης μπορούν να βελτιώσουν το βιογραφικό τους όταν ξεκινήσουν τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.
Είναι γνωστό ότι οι μεταπτυχιακές σπουδές μπορούν να βοηθήσουν την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, αλλά δεν θα πρέπει να θεωρείτε ότι με την κατοχή κάποιου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών εξασφαλίζετε απαραίτητα μια καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη.
Αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε είναι αν γίνεται η επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος για τους σωστούς λόγους και όχι απλά για να παρατείνουμε τον χρόνο για τη δύσκολη αυτή διαδικασία αναζήτησης εργασίας ή για περισσότερη φοιτητική ζωή.
Η επιλογή μεταπτυχιακού είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση. Αν λοιπόν είστε σε δίλημμα "Μεταπτυχιακό ή εργασία;" απλά σκεφτείτε: Γιατί θέλετε να κάνετε μεταπτυχιακές σπουδές και αν πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο για να πετύχετε τους στόχους σας... 
 
Βενιέρη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου