Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Με αυτό το άρθρο μας θα θέλαμε να συγχαρούμε το Πανεπιστήμιο Κρήτης το οποίο κατόρθωσε να βρίσκεται μεταξύ των 400 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στην κατάταξη των Times Higher Education. Πιο συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στην ομάδα των 301-350 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη λίστα αντιστοιχεί μόνο τις 200 πρώτες θέσεις σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια, τα υπόλοιπα τα αναφέρει ανά 50άδα.


World University Rank, Times Higher Education, University of Crete


Τα κριτήρια με τα οποία ταξινομήθηκαν τα πανεπιστήμια είναι οι απόψεις των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, της αγοράς εργασίας και των αρμόδιων κρατικών λειτουργών σε κάθε χώρα.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το California Institute of Technology (Caltech) των ΗΠΑ, το οποίο συγκέντρωσε 94,9 μονάδες. Σε γενικές γραμμές τις πρώτες 200 θέσεις καταλαμβάνουν ως επί των πλείστων πανεπιστήμια των ισχυρών χωρών. Πιο συγκεκριμένα από τις πρώτες 20 θέσεις, οι 15 ανήκουν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ ενώ στη 2η, 7η, 10η, 14η, 20ή θέσεις βρίσκονται η Οξφόρδη, το Κέμπριτζ, το Imperial College, το Institute of Technology της Ζυρίχης και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο αντίστοιχα.

Είναι αξιοσημείωτο επίσης να σημειωθεί πως ανάμεσα στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια βρίσκονται χώρες με πιο μικρό πληθυσμό από την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το Βέλγιο (με 3 πανεπιστήμια), το Ισραήλ (με 2 πανεπιστήμια) αλλά και η Αυστρία, η Δανία και η Φινλανδία με ένα πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο του Μποάτζισι στη γειτονική μας Κωνσταντινούπολη συγκέντρωσε 44,3 μονάδες και βρίσκεται στην 199η θέση όπως και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.


World University Rank, Times Higher Education, University of Crete


Το ενθαρρυντικό στοιχείο της έκθεσης είναι ότι το πανεπιστήμιο της Κρήτης αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και με δυναμισμό.  Αυτό φανερώνεται και από το γεγονός ότι το εν λόγω πανεπιστήμιο κατέχει την 48η θέση συγκριτικά με τα πανεπιστήμια που έχουν ιδρυθεί τα τελευταία 50 χρόνια. «Παρά τις γνωστές, τεράστιες οικονομικές προκλήσεις στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης πέτυχε να βελτιώσει τη θέση του στην παγκόσμια ελίτ των ΑΕΙ», αναφέρει η έκθεση.Αθανασία Τσουκαλά, Υπεύθυνη Digital Marketing, Skywalker.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου