Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Νέα προγράμματα διττής εκπαίδευσης σε τουριστικά επαγγέλματα


Νέα προγράμματα διττής εκπαίδευσης σε τουριστικά επαγγέλματα

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον DEKRA Akademie, τον ΟΑΕΔ και λοιπούς φορείς από Ελλάδα και Γερμανία πρόκειται να δημιουργήσει τέσσερα νέα τμήματα διττής εκπαίδευσης σε τουριστικά επαγγέλματα στα πρότυπα της γερμανικής εκπαίδευσης.

Μετά την επιτυχημένη λειτουργία τριών τμημάτων διττής εκπαίδευσης σε Αθήνα και Κρήτη στον τουριστικό κλάδο, τα προγράμματα αυξάνονται σε επτά τμήματα ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης).  Για τη νέα σχολική χρονιά προκηρύσσονται 120 θέσεις για νέους ή νέες 18-20 που θέλουν να εκπαιδευτούν στα ακόλουθα επαγγέλματα: Τεχνίτες Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Ξενοδοχοϋπάλληλοι) και Τεχνίτες Μαγειρικής Τέχνης (Μάγειρες) στη ΣΕΚ Αλίμου και Ηρακλείου Κρήτης.

Τα προγράμματα αυτά αποτελούνται από δύο σκέλη.  Αφενός οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε επιχείρηση ως μαθητευόμενοι και αφετέρου εκπαιδεύονται σε επαγγελματικό σχολείο σε θεωρητικό επίπεδο.

Η φοίτηση έχει συνολική διάρκεια τρία χρόνια.  Η θεωρητική εκπαίδευση διαρκεί 5 μήνες ανά έτος και πραγματοποιείται κατά τη χειμερινή περίοδο. Αντίθετα, η πρακτική εκπαίδευση πραγματοποιείται κατά τη θερινή περίοδο (τουριστική σεζόν). Η αμοιβή του εκπαιδευόμενου ανέρχεται στο 75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.


Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δρ Αθανάσιο Κελέμη, σκοπός αυτής της διττής εκπαίδευσης είναι να αποτελέσει α)μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και β)ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.


Αθανασία Τσουκαλά, Υπεύθυνη Digital Marketing, Skywalker.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου