Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ακαδημία Πληροφορικής από τον ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas

Microsoft Hellas, oaed, akadimia pliroforikis

Ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas ανέπτυξε το πρόγραμμα με Τίτλο “Ακαδημία Πληροφορικής”, με παροχή ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων Υπολογιστών σε ΟΛΟΥΣ τους εγγεγραμμένους άνεργους του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας/εξειδίκευσης ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου.

Κύριος στόχος του προγράμματος αυτού, είναι να ενισχύσει τις δεξιότητες των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ μέσα από την παροχή διαδικτυακών μαθημάτων ΤΠΕ στα λειτουργικά συστήματα, στα εργαλεία αυτοματισμού γραφείου ERPs, CRMs, προγραμματισμού και διαχείρισης δικτύων. Επίσης, το πρόγραμμα παρέχει διαδικτυακά εργαλεία υποστήριξης της εκπαίδευσης, καθώς και περιοχές διαδικτυακών συζητήσεων και πόρων προς εκπαιδευτές και μαθητές, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θεματικών κοινοτήτων.

Μέσω της “Ακαδημίας Πληροφορικής” ο άνεργος που θα εγγραφεί θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις δεξιότητες του στις Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών (ΤΠΕ), μέσω της on line εκπαίδευσης που του παρέχει η εγγραφή του στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα “Ακαδημία Πληροφορικής” έχει σχεδιαστεί με ορίζοντα 3ετούς ανάπτυξης και υλοποίησης θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:
 

  • Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα Τ.Π.Ε., όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ.
  • Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης: Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου Skype, το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.
  • Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων, όπου οι χρήστες θα μπορούν μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού, τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.
  • Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.

Να σημειωθεί πως ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.

Οι εγγραφές στην Ακαδημία Πληροφορικής ξεκίνησαν στις 27/02/2015, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας τους ΟΑΕΔ www.oaed.gr με πολύ απλή και σύντομη διαδικασία, η οποία περιγράφεται στην παρακάτω παράγραφο:

Αρχικά, μπαίνετε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), επιλέγετε “Ακαδημία Πληροφορικής”, όπου σας ζητείται από το σύστημα να εισάγετε το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ σας. Εφόσον γίνει η αναγνώριση σας από το σύστημα και ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, θα σας σταλούν οι κωδικοί πρόσβασης για το IT Academy και την πλατφόρμα Office 365, τις επόμενες ημέρες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει. 



Μαρία Παπαδάκη
Υπεύθυνη Υποστήριξης
Προγραμμάτων Κατάρτισης & Απασχόλησης, Skywalker.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου