Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σταδιοδρόμιο 2014: Στρατηγική απασχόλησης


Ομιλητές: 
Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Μαρία Γεωργαλά, MSC Επικοινωνιολόγος  - Σύμβουλος Καριέρας
Επαγγέλματα του μέλλοντος: Κωνσταντίνος Κότιος, EMPLOY, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας - Υποψήφιος Διδάκτωρ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
Εναλλακτικές μορφές απασχόλησης: Βάλια Μπινίκου και Ελίνα Αντωνοπούλου, δημιουργοί του FTIAXTO.GR








Ελινα Αντωνοπουλου







Ελίνα Αντωνοπούλου Crafts Mama


Γεννημένη στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1979 η Ελίνα σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αγ. Παρασκευής – Deree College και έκανε το Master της στην Σύγχρονη Αγγλική Λογοτεχνία στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στη συνέχεια εργάστηκε για χρόνια στο χώρο της διαφήμισης σε εταιρίες interactive marketing, όπως η yellownetroad, η OgilvyOne και η ONNUP.
Το 2007 δημιούργησε μαζί με τη Βάλια Μπινίκου το Ftiaxto.gr, ενώ παράλληλα άρχισε να καταπιάνεται με κάθε είδους χειροτεχνία και την αγορά των πιο παράξενων υλικών. Φημίζεται για το stash της από μαλλιά και υφάσματα που όσο περνάει ο καιρός όλο και μεγαλώνει. Από το 2011 ασχολείται αποκλειστικά με το Ftiaxto.gr, τον άντρα και την 3χρονη κόρη της! Αγαπά περισσότερο από τα υπόλοιπα το πλέξιμο, τη ραπτική και την διακόσμηση, ενώ έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία, τα ταξίδια και την φωτογραφία.





Βαλια Μπινικου

Βάλια Μπινίκου Crafts Guru


Μια από της δημιουργούς του ftiaxto.gr, δημιουργική από τη φύση της, και με το χάρισμα να «πιάνουν» τα χέρια της, έχει «σφραγίσει» με την προσωπικότητά της πολλές χειροποίητες δημιουργίες. Δηλώνει καλλιτέχνης αλλά την εξιτάρει η δημιουργία  της επιχειρηματικότητας.
Σπούδασε γραφιστική στην ΑΚΤΟ και συνέχισε στο Middlesex University όπου απέκτησε BA (Hons) σε Visual Communication Design και MA σε Design for Interactive Media. Δούλεψε ως web designer στο Λονδίνο και γύρισε στην Ελλάδα μετά από 6 χρόνια ξενιτιάς γιατί ξαφνικά αισθάνθηκε μόνη.
Σχεδιάζει, πλέκει, κεντάει, ράβει, φτιάχνει κοσμήματα, φωτογραφίζει, γράφει, και διδάσκει διάφορες τεχνικές χειροτεχνίας. Το προσωπικό της website είναι το www.smallyellowfish.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου